محدودیت قدرت و وابستگی به حجم موتور، مصرف سوخت و آلایندگی بالاتر، کاهش قدرت با افزایش ارتفاع از سطح دریا
محدودیت قدرت و وابستگی به حجم موتور، مصرف سوخت و آلایندگی بالاتر، کاهش قدرت با افزایش ارتفاع از سطح دریا
منبع: https://charkhan.com/144763/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%AA%D9%86%D9%81%D8%B3-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88/
پیشرانههای توربو میتوانند با مصرف سوخت کمتر، قدرت زیادی تولید کنند درحالیکه موتورهای تنفس طبیعی برای تولید همان مقدار قدرت به سوخت بیشتری نیاز دارند و درنتیجه آلایندگی بیشتری هم خواهند داشت.
علاوه بر این، در خودروهای اقتصادی و همینطور مدلهای ارزانقیمتی که برای کشورهای درحالتوسعه مثل هند و آمریکای جنوبی تولید مشوند، به دلیل هزینه تولید کمتر، سادگی و هزینههای نگهداری پایینتر هنوز از موتورهای تنفس طبیعی استفاده میشود.
این در حالی است که در موتورهای توربو افزایش ارتفاع تأثیر خیلی کمی روی کاهش بازدهی موتور خواهد داشت.
در ادامه این معایب که شامل لیست زیر است را بررسی خواهیم کرد.
ازآنجاییکه پیشرانههای تنفس طبیعی از هوای معمول اطراف خود استفاده میکنند، با افزایش ارتفاع از سطح دریا که باعث کاهش اکسیژن میشود، قدرت آنها کاهش پیدا میکند.
همانطور که گفته شد، به دلیل قوانین آلایندگی و مزیتهای موتورهای توربو، این روزها پیشرانههای تنفس طبیعی بسیار کمتر استفاده میشوند اما بااینحال هنوز هم میتوان این موتورها را در برخی خودروها دید.
بااینحال، هماکنون در بازارهای اروپا و آمریکا کمتر خودرویی را میتوان با موتور تنفس طبیعی پیدا کرد.
سادگی و پیچیدگی کمتر، هزینههای تعمیر و نگهداری کمتر، پاسخگویی فوری، هزینه تولید کمتر
به همین دلیل، موتورهای تنفس طبیعی در مکانهایی که ارتفاع زیادی از سطح دریا دارند بازدهی بسیار کمتری خواهند داشت.
یکی از موارد استفاده از موتورهای تنفس طبیعی در سوپراسپرتهایی است که به دنبال ارائه تجربه رانندگی خالص و پاسخگویی فوری موتور هستند.
شورلت کوروت Z06، آئودی R8 و پورشه 911 GT3 ازجمله سوپراسپرتهایی هستند که از موتورهای تنفس طبیعی استفاده میکنند. همچنین لامبورگینی هم همچنان در سوپراسپرتهای خود به موتورهای تنفس طبیعی وفادار مانده و سراغ توربوشارژر نرفته است.
پیشرانههای تنفس طبیعی وابستگی زیادی به حجم موتور دارند؛ بهعبارتدیگر، در این موتورها اصلیترین راه برای افزایش قدرت زیاد کردن حجم موتور و تعداد سیلندرها است. بهعنوانمثال، یک موتور 2 لیتری تنفس طبیعی چهار سیلندر حتی با بهرهمندی از تمام تکنولوژیهای مدرن مثل تزریق مستقیم سوخت هم نمیتواند از حدود 250 اسب بخار، قدرت بیشتر تولید کند.
همچنین استفاده از پیشرانههای تنفس طبیعی بزرگ برای تولید قدرت بیشتر باعث افزایش وزن خودرو میشود درحالیکه همان مقدار قدرت را میتوان از یک موتور توربوشارژ کوچکتر گرفت.
کاهش قدرت با افزایش ارتفاع از سطح دریا
این در حالی است که پیشرانههای توربو وابستگی چندانی به حجم موتور ندارند و برای مثال، مرسدس بنز از یک موتور 2 لیتری توربو تا 476 اسب بخار قدرت گرفته است.
پیشرانه تنفس طبیعی در کنار مزیتهای زیادی که دارند، از معایبی هم رنج میبرند که باعث شده این روزها در اکثر خودروها جای خود را به نمونههای توربو بدهند.
به همین دلیل، این روزها قوانین آلایندگی دیگر اجازه استفاده از موتورهای تنفس طبیعی را به خودروسازان نمیدهد.